// Ertar Kimya - Hoşgeldiniz

MASSMECTIN

MASSMECTIN

MASSMECTIN


  • Ürün Grubu: Akarisit
  • Aktif Madde: Abamectin 18 g/l
  • Ambalaj:
  • Kimyasal Grubu: 6
  • Formülasyon Şekli: EC

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILDIĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR

 

Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama Dozu

Son Uygulama ve Hasat Arasındaki Süre

Biber

(Sera)

İki noktalı kırmızı örümcek

(Tetranychus urticae)

25 ml/100 L su

10 gün

Çilek

İki noktalı kırmızı örümcek

(Tetranychus urticae)

25 ml/100 L su

10 gün

Domates

İki noktalı kırmızı örümcek

(Tetranychus urticae)

 

25 ml/da

10 gün

Hıyar

(Sera)

İki noktalı kırmızı örümcek

(Tetranychus urticae)

25 ml/100 L su

10 gün

Kornişon

(Sera)

İki noktalı kırmızı örümcek

(Tetranychus urticae)

25 ml/100 L su

10 gün

Pamuk

İki noktalı kırmızı örümcek

(Tetranychus urticae)

50 ml/da

21 gün

Patlıcan (sera)

İki noktalı kırmızı örümcek

(Tetranychus urticae)

25 ml/100 L su

10 gün

Süs Bitkileri

Yaprak galerisineği

(Liriomyza trifolii)

25 ml/100 L su

-


BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesini deposu yarı yarıya su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitkikorumaürününü aynı gün içerisinde kullanınız.

 

KALİBRASYON

Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır.
Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde karışım miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

 

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesini deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Süs Bitkileri- Galerisineği:İlk galeri belirtileri görülür görülmez ilaçlamaya başlanır. Gerekirse ilaçlama tekrarlanabilir. İki ilaçlama arasında en az 7 gün ara olmalıdır.

Domates, Biber, Hıyar, Kornişon, Patlıcan- Kırmızıörümcekler: Domates, hıyar, kornişon ve patlıcanda yaprak başına ortalama 5 adet, biberde ise 3 adet canlı kırmızıörümcek görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.

Pamuk- Kırmızıörümcek: Mücadele zamanının belirlenmesi için bitkiler 4-6 yapraklıyken kontroller yapılır. Zararlı yalnız tarla kenarında ya da içinde lokal olarak bulunuyorsa sadece bu kısımlar ilaçlanmalıdır. Yaprak başına ortalama Akdeniz Bölgesinde 5 adet, Ege ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde 10 adet canlı Kırmızıörümcek görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.

Çilek- Kırmızıörümcek: Erken dönem uygulaması: sorun olan çilek alanlarında, çiçek ve yeşil meyve döneminde (İlk olgun meyveler görülmeden önce) kırmızıörümcekler görüldüğünde tek ilaçlama yapılır. Erken dönem uygulaması meyvelerde kalıntı bırakmaması yönünden daha güvenlidir.

Mevsim içi uygulaması: Erken dönem uygulaması yapılmadığı durumlarda, açıkta yetiştirilen çilekler mevsim başında (Mart sonu-Nisan başı) 3-5 gün aralıklarla kontrol edilir. Kırmızıörümcekler çilekte mevsim başında çevredeki bitkilerde görülür. Öncelikle bu bitkilerin kontrol edilmesi ve ilaçlanması yeterlidir. Popülasyonun yaygınlık göstermesi durumunda tarlayı temsil edecek şekilde bitkilerin orta ve alt bölümlerinden en az 50 yaprakçık incelenir. Yaprakçık başına 15 ve üzerinde Kırmızıörümcek tespit edilmesi halinde ilaçlamaya karar verilir. Meyve toplanmasından hemen sonra ilaçlama yapılır. Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat edilerek hasat yapılmalıdır.

Armut-Psillid: Mart ayından itibaren yapılmaya başlanan kontrollerde, kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp iki ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı, tatlımsı madde akıntısı başlamadığı dönemde yapılan tek bir ilaçlama yeterlidir.

Elma- Kırmızıörümcek: Yaprak başına ortalama 8-10 adet bireyi geçmesi durumunda uygulama yapılmalıdır.

 

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

MASSMECTINadlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 6 olarak sınıflandırılmış bir insektisit-akarisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için MASSMECTIN’in aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 6 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

 

KARIŞABİLİRLİK DURUMU

Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılması tavsiye edilmez. Eğer bir karışım yapılmak isteniyorsa ayrı bir kapta ön karışım testi yapılmalıdır.