Ürün
|
Yaşı
|
Doz
|
Uygulama şekli
|
Yeni dikilen fidanlarda
|
-
|
10 g - 20 g / ağaç başına
|
Yağmur öncesi kök bölgesine serpilir veya
uygulamayı takiben sulama yapılır.
|
Meyve ağaçları (Nar, Kivi, Elma, Armut, Ayva, Kayısı, Şeftali, Nektarin, Kiraz, Vişne, Erik) Turunçgiller (Greyfurt,
Limon, Mandalina, Portakal, Altıntop )
|
1 yaşlı
2-3 yaşlı
4 yaş ve üstü
|
50 g / ağaç başına
50 g -150 g / ağaç başına 200 g - 300 g / ağaç başına
|
Yağmur öncesi kök bölgesine serpilir veya uygulamayı takiben sulama yapılır.
|
Muz, Mango
|
Tüm yaşlar
|
20 g - 40 g / ağaç grubu
|
Yağmur öncesi kök bölgesine serpilir veya uygulamayı takiben sulama yapılır.
|
Zeytin, Antep fıstığı, Badem, Ceviz,
Fındık, Kestane
|
Tüm yaşlar
|
200 g / ağaç başına & ocak
başına
|
Yağmur öncesi kök bölgesine serpilir veya
uygulamayı takiben sulama yapılır.
|
Bağ - üzümsü meyveler (Böğürtlen, Frambuaz, Yabani mersin, Frenk üzümü,
Ahududu, Dut )
|
Tüm yaşlar
|
30 g - 50 g / omca başına
|
Yağmur öncesi kök bölgesine serpilir veya uygulamayı takiben sulama yapılır.
|
Sebzeler (Tarla) Domates, Hıyar, Biber, Patlıcan, Kavun, Kapuz, Kabak, Marul,
Çilek ve Tarla bitkileri, Yerfıstığı, Soya
|
-
|
500 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Sebzeler (Sera) Domates, Hıyar, Patlıcan,
Biber, Kavun, Karpuz, Kabak,Marul, Çilek
|
-
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Kesme Çiçekçilik
(Gül, Glayör, Gerbera, Karanfil, vb)
|
-
|
3 g - 4 g / her bir metre
sıraya
|
Her bir metre sıraya
|
Bezelye, Fasulye, Mercimek, Nohut,
Börülce
|
-
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Şeker pancarı, Enginar, Havuç, Ispanak,
Kereviz
|
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Tütün
|
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Kanola, Ayçiçeği
|
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Hububat ( Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf)
|
|
200 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Mısır, Tatlı Mısır
|
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Pamuk
|
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Patates
|
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
Soğan, Pırasa, Sarımsak
|
|
250 g / da
|
Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile
karıştırıp yeşil aksama püskürtme
|
*Bu dozlar şiddetli demir noksanlığı ve şiddetli kloroz durumları içindir. Daha hafif durumlarda dozu üçte bir durumda azaltınız.
*Hiç bir zaman ağaç başına 500 g dozu aşmayınız.
UYGULAMA ŞEKLİ ve DOZU
ERTAR DEMİR (FE), granül formülasyonunda, iz element demiri, demir şelat şeklinde ihtiva eden, demir noksanlığından dolayı sararan, zayıf düşen etiket tavsiyesinde yer alan; fidan, meyve ağaçları, bağ- üzümsü meyveler, sebze (sera-tarla), tarla bitkileri ve diğer birçok kültür bitkilerince topraktan ve yapraktan kolayca alınabilen bir gübredir.
ERTAR DEMİR (FE), uygulamaları genel olarak ilkbaharda, ekim-dikim zamanında ya da bitki gelişiminin hızlı olduğu herhangi bir zamanda yapılabilir. Uygulamalar kök bölgesine serpmek, serpip toprağa karıştırmak, tarla bitkileri ve sebzelerde şerit şeklinde serpmek veya su ile karıştırıp pülverizatörle yeşil aksama püskürtmek şeklinde olabilir. ERTAR DEMİR (FE), suda çok kolay eriyebilen bir gübredir. Ayrıca sulama suyuna vererek veya damla sulama sistemi ile de ERTAR DEMİR (FE), uygulaması yapılabilir. Su ile karıştırıp pülverizasyon şeklinde atılması halinde uygulama aletinde aşındırıcı etkisi olabileceğinden uygulama bittikten sonra alet hemen temizlenmelidir.
Meyve Fidanları: Demir noksanlığı olduğu bilinen topraklarda yağmur öncesi kök bölgesine serpilir veya uygulamayı takiben sulama yapılır.
Meyve Ağaçları: Gübrenin en iyi uygulama zamanı ilkbaharda ağaçların uyanmaya başladığı devredir.
Bağ & Üzümsü meyveler: Demir noksanlığına kloroza karşı erken ilkbahar döneminde, yağışlardan önce uygulanır.
Sebzeler (Tarla-Sera): Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile karıştırıp yeşil aksama püskürtme şeklinde uygulama yapılır.
Tarla Bitkileri: Şerit halinde toprağa uygulama veya su ile karıştırıp yeşil aksama püskürtme şeklinde yapılır.
Kesme Çiçekçilik: Demir noksanlığı olduğu bilinen topraklarda sulama öncesi kök bölgesine serpilir veya uygulamayı takiben sulama yapılır.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU
ERTAR DEMİR (FE), kuru ve sıvı gübreler ile karışım halinde kullanılabilir, fakat örneğin bakır gibi ağır metal ihtiva eden ilaçlar veya gübreler ile karıştırılarak kullanılmaz.