BİTKİ |
UYGULAMA ZAMANI |
UYGULAMA SAYISI |
DOZU |
Narenciye |
Çiçek öncesi ilk uygulama,meyveler fındık büyüklüğünde 2. ve yaz sürgününde |
3 |
50-75 gr / 100 lt su (YAPRAKTAN)
|
Bağ |
Çiçek öncesi ilk uygulama Koruk döneminde ikinci uygulama |
2 |
50-75 gr / 100 lt su (YAPRAKTAN) |
Zeytin |
Çiçek öncesi ilk uygulama 15 gün sonra ikinci meyveler siyahlaşınca 3. uygulama |
3 |
50-75 gr / 100 lt su (YAPRAKTAN) |
Elma-Armut |
Meyveler ceviz büyüklüğüne ulaşınca ilk uygulama yaz döneminde ikinci uygulama |
2 |
75 gr / 100 lt su |
Taş Çekirdekli Meyveler |
Çiçek sonrası ilk uygulama 15-20 gün sonra diğer uygulama |
2 |
50-75 gr / 100 lt su (YAPRAKTAN) |
Antep Fıstığı |
Yapraklanmadan sonra ilk uygulama 15 gün ara ile diğer uygulamalar |
2-3 |
50-75 gr / 100 lt su (YAPRAKTAN) |
Sebzeler |
Şaşırtmadan hemen sonra ilk uygulama 15 gün ara ile diğer uygulamalar |
3-4 |
50-75 gr / 100 lt su (YAPRAKTAN) |
Çilek |
Çiçek öncesi ilk uygulama 15-20 gün ara ile diğer uygulamalar |
3 |
40-75 ml / 100 lt su |
Kavun-Karpuz |
Çıkıştan 30 gün sonra ilk uygulama 15 gün ara ile diğer uygulamalar |
2-3 |
50-75 gr / Dekara (YAPRAKTAN) |
Çeltik |
Kardeşlenmede ilk uygulama sapa kalkınca ikinci 30 gün sonra üçüncü uygulama |
3 |
50-75 gr / Dekara (YAPRAKTAN) |
Hububat |
Kardeşlenme döneminde tek uygulama |
1 |
50-75 gr / Dekara (YAPRAKTAN) |
Mısır |
Bitki boyu 40-50 cm olduğunda tek uygulama |
1 |
75 gr / Dekara (YAPRAKTAN) |
Şeker Pancarı |
Bitkiler 20-25 cm boyuna erişince ilk 30 gün sonra ikinci uygulama yapılır. |
2-3 |
50-75 gr / Dekara (YAPRAKTAN) |
Pamuk |
Tarak öncesi ilk uygulama 15 gün sonra ikinci uygulama yapılır. |
2 |
50-75 gr / Dekara (YAPRAKTAN) |
Kesme Çiçekçilik |
Yapraklanmadan sonra ilk uygulama 15 gün ara ile diğer uygulamalar |
3-5 |
50-75 gr / Dekara (YAPRAKTAN) |